Verwarming

CV Ketels

Of het nu gaat om de vervanging van de cv-ketel in uw schuurtje of de renovatie van een compleet ketelhuis bij Ruiter & de Lange bent u aan het goede adres!

Het vakkundig en veilig installeren van centrale verwarmingsinstallaties is van groot belang. Een onzorgvuldige installatie kan rampzalige gevolgen hebben, denk hierbij aan explosiegevaar, brand en koolmonoxidevergiftiging. Ruiter en De Lange is KOMO Instal gecertificeerd, dit is een ‘erkende’ kwaliteitsverklaring wat betekent dat een installatie voldoet aan de geldende Nederlandse wettelijke eisen. Elk jaar wordt bij ons door een onafhankelijke keuringsinstantie gecontroleerd of wij nog altijd aan die eisen voldoen. Daarom is Ruiter en de Lange de keuze voor behaaglijkheid, kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.

Meer informatie over CV ketels

 

Paneelradiatoren

Radiatoren zijn de meest toegepaste vorm van verwarmingslichamen. Andere bekende verwarmingslichamen zijn convectoren en vloerverwarming. Radiatoren hebben als voordeel dat zij warmte afgeven door zowel straling via de voorplaat van de radiator als convectie via de lamellen in de radiator. Daarnaast warmen radiatoren snel op en reageren daarom snel wanneer u de ingestelde temperatuur op de thermostaat wijzigt.

Meer informatie over paneelradiatoren

 

Designradiatoren

Design of decor radiatoren zijn in vele afmetingen, kleuren, vormen en uitvoeringen verkrijgbaar. Kortom, er is een radiator voor elk interieur.

Meer informatie over designradiatoren

 

Convectoren

Het belangrijkste onderscheid tussen radiatoren en convectoren is dat convectoren zogenaamde convectiewarmte opwekken en radiatoren stralingswarmte, vaak gecombineerd met convectiewarmte. Bij convectoren wordt het warme water via lamellen in de convector afgegeven aan de omgeving. Doordat warmte lucht boven de convector opstijgt, ontstaat er onder de convector onderdruk. Hierdoor wordt nieuwe koelere lucht aangezogen.

Meer informatie over convectoren

 

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt tegenwoordig veel toegepast in zowel woningen als bedrijfsruimten. Hierbij worden op bijvoorbeeld een cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarmingsunit één of meerdere vloerverwarmingsverdelers aangesloten. Op de verdeler kunnen verschillende groepen worden aangesloten, waardoor warm water wordt gecirculeerd. Hierdoor kan elke ruimte door één of meerdere groepen worden verwarmd.

Meer informatie over vloerverwarming

 

Warmtepompen

Warmtepompen halen energie uit duurzame bronnen zoals de aardbodem of de buitenlucht en weten deze efficiënt te gebruiken voor het verwarmen van ruimtes of het bereiden van warm tapwater. Met 1 kWh elektriciteit kan een warmtepomp in theorie meer dan 6 kWh warmte leveren. Dit komt overeen met een Coefficient of Performance (COP) van 6. COP is de eenheid waarin het rendement van warmtepompen wordt uitgedrukt. In de praktijk ligt het rendement van warmtepompen lager en is een COP tussen de 4 en 5 realistisch. Hierbij is het heel belangrijk dat er bij het ontwerp van de warmtepompinstallatie gekozen wordt voor bronnen en een warmteafgiftesysteem met voldoende capaciteit. Ter vergelijking, een moderne HR-ketel haalt een theoretische COP van rond de 1.

Meer informatie over warmtepompen

onderhoudStoring & Onderhoud