Convectoren

Het belangrijkste onderscheid tussen radiatoren en convectoren is dat convectoren zogenaamde convectiewarmte opwekken en radiatoren stralingswarmte, vaak gecombineerd met convectiewarmte. Bij convectoren wordt het warme water via lamellen in de convector afgegeven aan de omgeving. Doordat warmte lucht boven de convector opstijgt, ontstaat er onder de convector onderdruk. Hierdoor wordt nieuwe koelere lucht aangezogen. Radiatoren geven via de voorplaat stralingswarmte af, deze warmte is beter waarneembaar wanneer je in dicht bij de radiator zit.

Enkele voordelen van convectoren ten opzichte van radiatoren:

  • De waterinhoud van convectoren is lager, waardoor de ruimte sneller op temperatuur wordt gebracht en er eerder gereageerd wordt wanneer de ingestelde temperatuur op de thermostaat wordt gewijzigd.
  • De temperatuur van een convector is lager dan die van een radiator, waardoor er geen verbrandingsgevaar is.
  • Convectoren kunnen aan de wand of vrijstaand worden gemonteerd, maar ook onder een rooster in de vloer worden weggewerkt.
  • Doordat de convectoren geen stralingswarmte geven, zijn deze zeer geschikt bij opstelling voor grote glaspartijen.

Voordelen van radiatoren ten opzichte van convectoren:

  • De warmte die radiatoren afgeven wordt dichtbij de radiator als behagelijker ervaren, doordat radiatoren stralingswarmte afgeven.
  • Bij convectoren ontstaat er luchtcirculatie die er toe kan leiden dat stof mee circuleert. Bij radiatoren is dit minder het geval

Ruiter & De Lange werkt met convectoren van Jaga. Klik op onderstaand logo om het aanbod convectoren van Jaga te bekijken. Heeft u nog vragen? Laat het ons weten! 

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!