Paneelradiatoren

Radiatoren zijn de meest toegepaste vorm van verwarmingslichamen. Andere bekende verwarmingslichamen zijn convectoren en vloerverwarming. Radiatoren hebben als voordeel dat zij warmte afgeven door zowel straling via de voorplaat van de radiator als convectie via de lamellen in de radiator. Daarnaast warmen radiatoren snel op en reageren daarom snel wanneer u de ingestelde temperatuur op de thermostaat wijzigt. Radiatoren zijn in veel verschillende vormen te verkrijgen, hierbij kan onderscheid gemaakt worden in:

Bij de keuze van radiatoren is het belangrijk dat de radiator voldoende vermogen heeft om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen. Ruiter & de Lange berekent voor elke radiator van tevoren hoeveel vermogen vereist is en selecteert op basis hiervan de geschikte afmeting en type. Vervolgens heeft u de keuze uit de volgende modellen van Henrad:

Henrad Standard

Henrad heeft een breed assortiment van radiatoren. De Henrad Standard is de basis van de andere modellen binnen het assortiment. Het is een solide radiator met een zeer hoge warmte afgifte. De leidingen lopen buiten de radiator.

Henrad Premium / Softline

De Henrad Premium of Softline is voorzien van een sierrooster aan de bovenkant van de radiator, daarnaast zijn de leidingen aan de zijkant weggewerkt. Hierdoor is het mogelijk om een radiator aansluiting te maken vanuit de wand in plaats vanuit de vloer. Ideaal bij het schoonmaken!

Henrad Everest

De Henrad Everest is hetzelfde als de Premium alleen uitgevoerd met een vlakke voorzijde wat zorgt voor een strak en tijdloos design. De radiator is ook verkrijgbaar met horizontale lijnen onder de naam Henrad Everest Line.

Henrad Alto

De Henrad Alto is een smalle, maar hoge radiator. Hierdoor neemt deze radiator minimale ruimte in beslag en is deze bij uitstek geschikt om kou te breken bij grote glaspartijen of in de hal. De Henrad Alto heeft een voorzijde met profiel, maar is ook met een vlakke voorzijde (Henrad Alto Plan) of vlakke voorzijde met horizontale lijnen (Henrad Alto Line) verkrijgbaar.

Henrad Premium M Eco radiator

Uniek aan de energiezuinige Henrad Premium M Eco radiator is dat het water eerst in de voorzijde van de radiator stroomt en daarna in de achterzijde. Dit zorgt er voor dat het water in de voorste plaat een hogere temperatuur heeft. Daardoor geniet u tot 23% sneller van de warmte en geeft uw radiator een tot 50% hogere stralingswarmte af, wat het comfortgevoel verhoogt. Daarnaast gaat er minder stralingswarmte verloren door de muur via de achterkant van de radiator.

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!

CV Ketel vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend langs om de situatie bij u thuis of bedrijf op te nemen! Wij kunnen hierbij direct een offerte op maat voor u verzorgen!