Energiezuinige A-label pomp

Vloerverwarmingspompen draaien vaak het hele jaar door en gebruiken daardoor ongemerkt veel energie. Op dit moment zijn veel verwarmingssystemen voorzien van standaard pompen. Hierdoor wordt er onnodig veel stroom verbruikt – wel tien keer meer dan de nieuwste generatie pompen verbruiken. Deze HR energiezuinige A-label pompen passen automatisch de hoeveelheid water die door de pomp stroomt aan naar de hoeveelheid water die daadwerkelijk nodig is. Zoals in onderstaande tabel te zien is, verbruiken de standaard pompen vaak zelfs meer dan veel andere bekende grootverbruikers van energie in woonhuizen. Binnenkort mogen daarom in de Europese Unie alleen nog energiebesparende Hoog Rendement-pompen worden verkocht.

Besparingspotentieel Energiezuinige Vloerverwarmingspomp

Bestaande pomp vervangen

Met de vervanging van uw huidige vloerverwarmingspomp of andere circulatiepompen door een hoogrendementspomp kan een energiebesparing tot 90% worden bereikt. Hierdoor is een voortijdige vervanging van uw oude standaard pomp meestal al na enkele jaren terugverdiend. Wilt ook u ook met een relatief geringe investering veel besparen op uw energierekening? Laat het ons weten! Wij verzorgen graag een vrijblijvende offerte voor u!

Pompschakelaar

Een andere mogelijkheid om te besparen op de energiekosten van de vloerverwarmingspomp is een pompschakelaar. Een pompschakelaar meet de temperatuur van de aanvoerleiding van de vloerverwarming. Wanneer deze onder een bepaalde temperatuur komt, wordt de pomp uitgeschakeld. De pompschakelaar zorgt er ook voor dat de pomp één keer per dag zo’n 15 minuten draait wanneer er geen verwarming nodig is. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp vastloopt. De terugverdientijd van een pompschakelaar is afhankelijk van uw huidige type pomp, maar kan al binnen een jaar worden terugverdiend en verlengd bovendien de levensduur van uw verwarmingspomp. Een pompschakelaar heeft echter als nadeel dat er wisselende temperaturen in het vloeroppervlak kunnen optreden en deze het rendement van de HR-ketel verlaagd. Benieuwd of een pompschakelaar ook voor u rendement oplevert? Laat het ons weten!

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!