Nieuwbouw

Vloerverwarming wordt tegenwoordig veel toegepast in zowel woningen als bedrijfsruimten. Hierbij worden op bijvoorbeeld een cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarmingsunit één of meerdere vloerverwarmingsverdelers aangesloten. Op de verdeler kunnen verschillende groepen worden aangesloten, waardoor warm water wordt gecirculeerd. Hierdoor kan elke ruimte door één of meerdere groepen worden verwarmd.

Werkwijze Ruiter & de Lange

Vloerverwarming is een ideaal verwarmingssysteem, mits deze goed wordt ontworpen en aangebracht. Aangezien de vloerverwarming in de cement dekvloer wordt aangebracht, is het vrijwel onmogelijk om later nog aanpassingen aan te brengen. Ruiter & de Lange besteed daarom veel aandacht aan het ontwerp van de vloerverwarming:

  • Vooraf wordt al bepaald hoe de groepen over de verschillende ruimtes worden verdeeld. Hierbij houden wij rekening met uw wensen, zodat u de temperatuur in de verschillende ruimtes straks afzonderlijk van elkaar kunt regelen.
  • Vooraf wordt bepaald welke afstand tussen de vloerverwarmingsbuizen nodig is om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen.
  • Alle groepen worden in een slakkenhuispatroon gelegd, wat zorgt voor een ideale warmteverdeling over uw vloer.
  • De vloerverwarmingsbuizen worden bij glasvlakken en buitengevels dichter op elkaar gelegd om kou te compenseren.
  • Op basis van de benodigde capaciteit en voorschriften wordt de juiste vloerverwarmingsverdeler geselecteerd, wat zorgt voor een goede temperatuurverdeling.

Naast een goed ontwerp zijn ook de toegepaste materialen van belang. Ruiter & de Lange past KOMO gecertificeerde buizen toe die ontworpen zijn voor een levensduur van tenminste 50 jaar en die zuurstofdicht zijn volgens de DIN 4726 norm. Dit is belangrijk om corrosie te voorkomen in uw installatie. Daarnaast wordt bij ongeïsoleerde vloeren vloerisolatie toegepast.

Nadat de cement dekvloer is gestort, stellen wij de vloerverwarming voor u in bedrijf. Hierbij regelen wij de installatie ook in, zodat alle groepen gelijkmatig op temperatuur komen.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in vloerverwarming in uw woning of bedrijfsruimte? Laat het ons weten, wij adviseren u graag!

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!

CV Ketel vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend langs om de situatie bij u thuis of bedrijf op te nemen! Wij kunnen hierbij direct een offerte op maat voor u verzorgen!