Warmtepomp met aardwarmte

Warmtepompen met bodembronnen zijn nog relatief nieuw in Nederland. In Duitsland, Zwitserland en Scandinavië wordt dit systeem echter al tientallen jaren toegepast en hebben zich in die landen al bewezen als een betrouwbare en duurzame verwarmingsbron. Warmtepompen met aardwarmte zijn zeer geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Ideaal toe te passen bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw zijn er mogelijkheden. Dankzij de constante temperatuur diep onder de grond levert het systeem het hele jaar door vrijwel hetzelfde rendement.

Ruiter & de Lange berekend altijd nauwkeurig de benodigde capaciteiten van bronnen, warmtepomp en warmteafgiftesysteem. Deze werkwijze heeft inmiddels geleid tot meer dan 50 tevreden gebruikers van warmtepompinstallaties bij zowel woningen als bedrijfsruimtes.

Bodembronnen

Voor het aanbrengen van de bodembronnen, ook wel bodemwisselaars genoemd, werken wij samen met zeer ervaren specialisten. Hierbij wordt er een opbrengstgarantie van 25 jaar afgegeven. Bij deze installaties worden één of meerdere bronnen geboord van 60 tot 100 meter diep, soms dieper. In de bronnen worden kunststofleidingen aangebracht. Over deze leidingen wordt vloeistof gecirculeerd, welke de aardwarmte opneemt en naar de warmtepomp transporteert. De bronnen worden binnen uw perceelgrenzen langs u woning geboord. Ook is het mogelijk bodemwisselaars met betonnen heipalen mee te laten aanbrengen.

Koeling

Een groot voordeel van warmtepompen met aardwarmte is dat deze ook passief kunnen koelen. Door gebruik te maken van de in de winter afgekoelde bodemwisselaars, kan in de zomer zonder gebruik te maken van de warmtepomp, de woning op eenvoudige wijze worden gekoeld. Dit heeft weer als voordeel dat de bodemwisselaars worden opgewarmd voor het volgende stookseizoen. Dit wordt ook wel regenereren van de bodemwisselaar genoemd.

Geïnteresseerd

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van warmtepompen voor uw woning of bedrijf? Laat het ons weten.

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!