Zonneboilers

Met zonneboilersystemen wordt warm water verwarmd. Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren op het dak en een boilervat in huis.

Werking zonneboiler

Wanneer er voldoende daglicht is, wordt er koud water over de collector gepompt. De collector warmt dit water op, waarna dit zijn warmte weer overdraagt aan het water in de boiler. Wanneer u warm water tapt, hoeft uw ketel dus geen koud water meer te verwarmen maar kan het gebruik maken van het warme water in de boiler. Uw cv-ketel zal het water uit de boiler na verwarmen, wanneer de temperatuur in de boiler niet hoog genoeg is. Op deze manier draagt u bij aan een beter milieu en bespaart u ook nog eens aanzienlijk op uw energierekening! Onderstaande animatie geeft ook weer hoe een zonneboilersysteem werkt.

Om deze animatie te kunnen bekijken dient er een Flash Player op uw systeem geïnstalleerd te zijn.

Zonneboilersystemen zijn ook toepasbaar bij het verwarmen van een zwembad of jacuzzi. In combinatie met een grotere boiler is het ook mogelijk uw huis te verwarmen met een zonneboilersysteem.

Werkwijze Ruiter & de Lange
Voordat wij een offerte uitbrengen komen wij altijd eerst bij u thuis of op uw bedrijf langs om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Wij bespreken dan met u waar de collector en de boiler geplaatst zullen worden. Ook kunnen wij eventuele vragen beantwoorden en voor u uitrekenen welke besparing u kunt verwachten.

Wij werken veel met zonneboilersystemen van Dutch Solar Systems. Deze collectoren hebben een hoge opbrengst en een garantie van 10 jaar. Bij voorkeur werken wij met zonneboilersystemen met een leegloopsysteem. Deze systemen zijn namelijk beveiligd tegen bevriezing en zijn bovendien onderhoudsarm.

Ervaring

Voor Woningstichting ´t Grootslag hebben wij in Wervershoof en omgeving inmiddels al zo´n 150 woningen voorzien van een zonneboilersysteem. Naast bestaande woningen plaatsen wij ook regelmatig zonneboilersystemen in nieuwbouwwoningen. De zonneboilersystemen helpen aanzienlijk bij het halen van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC).

Wat levert het op

Of een zonneboilersysteem ook aantrekkelijk voor u is, hang met name af van uw warmwaterverbruik. Hoe meer warm water u verbruikt, des te aantrekkelijker wordt een zonneboilersysteem. Voor gezinnen met kinderen is een zonneboilersysteem daarom al snel interessant.

Geïnteresseerd?

Benieuwd hoeveel een zonneboiler bij u kunt besparen? Laat het ons weten! Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!

duurzaamheid Zonnepanelen

Nieuwsgierig hoe aantrekkelijk zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand zijn? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie bij u op te nemen! Dan hebben wij direct de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden!

CV Ketel vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend langs om de situatie bij u thuis of bedrijf op te nemen! Wij kunnen hierbij direct een offerte op maat voor u verzorgen!