Zonnepanelen

Met zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd, wordt elektriciteit opgewekt. Zonnepanelen kom je steeds vaker tegen in het Nederlandse straatbeeld en dat is ook niet zo gek! De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, terwijl deze juist steeds meer energie kunnen opwekken. Daar bovenop zijn de energieprijzen de afgelopen jaren gemiddeld juist sterk gestegen. Met de huidige lage spaarrentes zijn zonnepanelen momenteel dus een zeer aantrekkelijke investering.

Een investering in zonnepanelen is bovendien een investering in een beter milieu. In plaats van de steeds schaarser wordende vervuilende fossiele brandstoffen, wekt u namelijk schone elektriciteit op met de onuitputtelijke energie van de zon. Opgewekte stroom die u niet gebruikt, levert u terug aan het net en wordt later met uw energieleverancier verrekend. Dit kan tot 5.000 kWh en wordt salderen genoemd.

Werkwijze Ruiter & de Lange

Hoe aantrekkelijk een investering in zonnepanelen voor u is, hangt af van veel factoren. Voordat wij een offerte uitbrengen komen wij daarom graag eerst geheel vrijblijvend bij u thuis of op uw bedrijf langs om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken. Wij hebben dan meteen de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden en uitleg te geven over bijvoorbeeld subsidies, salderen en verzekeringen. Voor de montage van zonnepanelen wordt door veel aanbieders gebruik gemaakt van dakhaken die achter panlatten op het dak worden gehaakt. Wij hebben echter voor een montagesysteem gekozen waarbij de dakhaken op uw dak worden vast geschroefd. Zo hoeft u bij stormachtig weer niet bang te zijn dat uw zonnepanelen van uw dak waaien.

Garantie

Hoewel zonnepanelen niet storingsgevoelig zijn, is het toch prettig dat u een installateur dicht bij huis heeft die bij u langs kan komen bij eventuele problemen. Op de panelen die wij leveren en monteren wordt 12 jaar product garantie gegeven. Daarnaast hebben de panelen een opbrengstgarantie van tenminste 80% van het vermogen na 25 jaar.

Wat levert het op?

Op Internet en in kranten zijn allerlei aantrekkelijke aanbiedingen te vinden met zeer korte terug verdientijden. Voor zonnepanelen geldt echter ook: In het verleden behaalden rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Wij geven u graag een eerlijk en duidelijk beeld van de besparingen die u kunt verwachten en leggen u hierbij uit van welke factoren deze verwachte besparingen afhankelijk zijn.

Geïnteresseerd?

Wilt u ook bijdragen aan een beter milieu en besparen op uw energierekening? Laat het ons weten! Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en besparingsmogelijkheden te bespreken.

CV Ketel vervangen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Laat het ons weten!

Wij komen graag vrijblijvend langs om de situatie bij u thuis of bedrijf op te nemen! Wij kunnen hierbij direct een offerte op maat voor u verzorgen!